Oud naast nieuw: een overzicht van mijn werk

Wat mag u verwachten? Oud naast nieuw

Op deze pagina diverse voorbeelden van oud naast nieuw: een foto van de oude situatie plus de nieuwe stoffering.

Oud naast nieuw: brocante anno nu

Hoe je een versleten brocante fauteuil omtovert tot een stijlvolle blikvanger. De onderstoffering werd gedeeltelijk vernieuwd en het formaat van het buitenproportionele kussen werd ook aangepast. Prachtige streepvelours erop van Lelièvre (uiteraard lopen alle streepjes netjes door!) en afgewerkt met een dubbele bies van Île de France in een neutrale, bijpassende kleur.

stofferen oud naast nieuwherstofferen oud naast nieuw

Oud naast nieuw: vlekkeloos cocktailstoeltje

Dit fauteuiltje van Designers Guild (model Julep) was het slachtoffer geworden van een hopeloze vlek op de zitting. En toen was de uitdaging groot om voor de herstoffering eens iets heel anders te kiezen. Het werd frisgroen met zwart – beide stoffen van Silvera.

opnieuw stoel stofferen

Oud naast nieuw: velvet meets snake

Leuke uitdaging: een stoffering in ruïneuze staat van een klant die niet bang is voor iets opvallends. De stoel werd volledig gestript en de onderstoffering werd weer helemaal opnieuw opgebouwd. Op voorrug en zitting kwam stof van Designers Guild. De rest van de stoel werd bekleed met kunstleer van Carmat. Deels blind gestoffeerd, deels afgewerkt met siernagels en rode biezen van kunstleer (Reynaldo).

stoel pimpen

Oud naast nieuw: stijlvolle eenvoud

Deze statige zetel is afkomstig van een Franse veiling en eigenlijk wilde de klant het oude borduurwerk in petit point weer terug op de stoel. Dat ging helaas niet vanwege de slechte staat van het borduurwerk. Om het fraaie houtwerk te benadrukken werd uiteindelijk gekozen voor een zo sober mogelijke stoffering. De stof is van Romo.

voor en na stoel stofferen

Oud naast nieuw: doe eens gek!

Een rondje Marktplaats leverde deze twee oude cocktailstoeltjes op. Geen identical twins, maar met een nieuw binnenwerk en dezelfde stoffering is het toch een gaaf setje geworden. Op de zitting kwam stof van Reynaldo en de rug werd bekleed met Designers Guild.

cocktailstoeltjes stofferen

Oud naast nieuw: identieke tweeling

Twee dezelfde fauteuils met verschillende, inmiddels versleten stofferingen. Dankzij een nieuwe onderstoffering en stof van Gabriel vormen ze weer een mooi setje.

voor en na stofferen

Oud naast nieuw: unieke erfenis

Een uniek erfstuk waarvan de versleten zitting geheel werd vervangen. Er kwam een nieuw, op maat gemaakt interieur in van cilindrische veren. De stoffering is van bruin rundleer met een stoere vintage uitstraling.

meubelstofferen voor en na

Oud naast nieuw: 10x aan tafel

Tien antieke eetkamerstoelen in vier verschillende modellen: eerst zorgvuldig gerestaureerd in het atelier van  meubelrestaurator Dennis Le Poole, daarna geheel opnieuw gestoffeerd met stof van Chivasso.

eetkamerstoelen opnieuw stofferen

 

 

 

 

.

Geef een antwoord