Uw Gispen weer strak in het pak

Als het om buisframe-stoelen gaat staat Gispen toch wel op eenzame hoogte: tijdloze ontwerpen en een oerdegelijke basis. Toegegeven, dat kost een paar centen – maar dan heb je ook wat. En daarom altijd een herstoffering waard.

Gispen AA

Een van de bekendste klassiekers van Gispen: model AA. Dit exemplaar werd geherstoffeerd in wollen stof van De Ploeg met als verrassend detail rode kunstleren biesjes in plaats van de standaard zwarte bies. Deze eigen inbreng van de klant is een van de grote voordelen van een herstoffering op maat.

Gispen 412

Iets minder groot dan de AA-fauteuil is de Gispen 412. Gispen en ribstof gaan al samen sinds het ontstaan van deze buisframemeubelen en nog steeds kiezen veel klanten voor een herstoffering in rib, zoals deze warmrode van Lancier.

Gispen 1235

Nog altijd populair als eetkamerstoel zijn deze Gispen-stoeltjes met typenummer 1235. Rank en slank, dus je kunt er een heleboel kwijt rond de eettafel. Dit duo kreeg behalve nieuw schuim een nieuw ribjasje van Reynaldo.

Gispen 407

Nog zo’n fijne Gispen-fauteuil: model 407. Robuust, zonder poespas en met een comfortabele verende zit. Bij dit exemplaar is met de keuze van de stof een statement gemaakt. De opvallende wollen streepstof is van designer Paul Smith via Kvadrat.

Gispen 1407

Dit kleine (maar van plaatstaal gemaakte en dus loodzware!) fauteuiltje is een bekend ontwerp van Wim Rietveld en Andr├ę Cordemeyer uit 1954. Wordt niet meer nieuw gemaakt, maar gelukkig zijn er nog heel wat van deze oudjes in omloop. Zoals vaak bij dit soort bejaarde stoeltjes was ook bij dit exemplaar het schuim een soort kruimelige beschuit geworden. Geen probleem: nieuw schuim, nieuwe stof van Svensson en daar staat weer een heel gelukkig Gispen-pareltje.

Geef een antwoord