Designklassiekers: altijd het herstofferen waard 2

Designbank Doublet van Rob Parry

Al in 1959 ontworpen voor de Gelderland Fabriek, deze fraaie strakke slaapbank Doublet van Rob Parry. Daarmee liep hij vooruit op de latere – en doorgaans bekendere – slaapbanken van Martin Visser en Gijs van der Sluis. Met nieuw schuim en prachtige wollen stof van De Ploeg kan dit stukje design weer decennia mee.

Rob Parry bank Doublet Gelderland stofferen design

Leuk dat de klant een aantal jaren geleden zijn bank herkende in een krantenartikel en dat zorgvuldig heeft bewaard.

Lotus fauteuil van Rob Parry

De Lotus fauteuil is een relatief bekend ontwerp van Rob Parry. Er zijn verschillende uitvoeringen op de markt gebracht. Hier een greep uit de Lotussen die in de afgelopen jaren door mij van een nieuwe stoffering werden voorzien.

Dining chairs van Warren Platner

Dit opvallende design wordt veelvuldig gekopieerd, maar dit zijn wel degelijk echte Platners. Deze zes vintage exemplaren kregen een nieuwe stoffering in een prachtige stretch velours van Febrik.

 Warren Platner dining chair stofferenWarren Platner design stofferen

Groeten uit Holland van Rob Eckhardt

Een opvallend design met een minstens zo opvallende naam. Dit exemplaar kreeg behalve nieuwe stof ook nieuw schuim. De groene wollen stof is van De Ploeg en op de rugleuning kwam een glanzende velours van Designers Guild.

Wink van Toshiyuki Kita

Deze verstelbare lounge chair met de kenmerkende Mickey Mouse-oren is in 1980 ontworpen door Japanner Toshiyuki Kita. Bij de ene Wink werd de versleten zwarte katoenen hoes vervangen door een chique velours van Chivasso De andere Wink-bezitter koos een opvallende maar fluweelzachte printstof van Silvera.

Wink stofferen

Fauteuil F51 van Walter Gropius

Deze fauteuil werd al in 1920 ontworpen door architect en designer Walter Gropius. Een design dat kenmerkend is voor de door hem opgerichte Bauhaus-academie. Dit duo was in goede staat maar de zwarte stof was erg verschoten en de nieuwe stoffering mocht wel wat opvallender. De nieuwe stof op rug- en armleuningen is van Lancier, de stof op de zittingen komt van Bogesunds.

Gropius F51 stofferen Bauhaus design

 Pelican van Louis van Teeffelen

Van Teeffelen ontwierp deze pelican chair voor meubelfabriek Wébé. Dit exemplaar werd door de eigenaresse voor een  prikje op de kop getikt in een kringloopwinkel. Restaurator Dennis Le Poole herstelde vakkundig enkele breuken in het hout waarna ik het stoeltje kon stofferen met vintage leer.

pelican chair Louis van Teeffelen stofferen

Loungen met Van Teeffelen

Ook dit setje lounge stoelen is een ontwerp van Louis van Teeffelen. Van straat geplukt door iemand die de tijdloze schoonheid ervan inzag, ook al waren de stoelen ver heen na blootstelling aan weer en wind. Dennis Le Poole knapte het hout weer prachtig op en nieuw schuim plus een wollen stof van Kvadrat maakten de metamorfose compleet.

Louis van Teeffelen stofferen

Buisframestoelen van Paul Schuitema

Schuitema ontwierp deze stoelen voor meubelfabriek FANA. Anno nu zijn deze vintage buisframestoelen weer helemaal hip. Dit viertal kreeg een nieuwe onderstoffering en stof van Silvera. Voor de biezen vonden we de juiste kleur kunstleer bij Kirkby. Alweer een voorbeeld van twee verschillende merken die samen een perfecte combi leveren voor een herstoffering naar eigen smaak.

Fana buisstoelen stofferen

Model 290A van Hans Wegner

Een tijdloos design van Wegner voor de Deense meubelfabriek Getama. Bij dit ruim 30 jaar oude exemplaar waren de kussens al afgevoerd en de vulling van de resterende hoofdsteun was vergaan. Ook een van de verenklemmen brak af, maar één mailtje naar Getama en per ommegaande arriveerde er een envelop met nieuwe klemmen. Al het schuim werd vervangen en gestoffeerd met een 100% wollen stof van Danish Art Weaving. Het resultaat is een stoel waar weer jarenlang prettig op gezeten kan worden.

Wegner stofferen

Geef een antwoord