Designklassiekers: altijd het herstofferen waard

Bovenkamp-fauteuils van Aksel Bender Madsen

Tijdloos Deens vintage design, in de jaren zestig op de Nederlandse markt gebracht door het bedrijf Bovenkamp. Deze fraai vormgegeven fauteuils met lage rug voor de dames en hoge rug voor de heren (verschil moet er wezen! ūüėČ werden helemaal gereviseerd. Met mooie kwaliteitsstof van¬† Silvera bieden ze weer jarenlang zitcomfort.

Diamond van Bertoia

De Diamond chair is een bekend ontwerp van Harry Bertoia. In 1952 ontworpen en daarmee een echte vintage designklassieker. Dit exemplaar kreeg een nieuwe schuimlaag en een fuchsiaroze stoffering in 100% wol van Lancier.

Bertoia Diamond stofferen

Bertoia Bird

Nog zo’n design icoon van Harry Bertoia: de Bird. Eigenlijk een Diamond met een hoge rug. Ook deze twee exemplaren kregen nieuw schuim en een nieuw wolletje van respectievelijk Kvadrat en De Ploeg.

Gimson & Slater relaxfauteuil plus unieke tweezitter

Een klant met een voorliefde voor Noors vintage design, geproduceerd door het Britse Gimson & Slater. De kantelbare relaxfateuil (hoog model) werd volledig gestript, daarna weer helemaal opnieuw opgebouwd en gestoffeerd met stof van Silvera. Grote wens was om ook een Gimson & Slater tweezitter aan de verzameling toe te voegen. Het probleem was alleen dat Gimson & Slater nooit een tweezitter in de collectie hebben gehad. Dus besloot de klant om deze zelf te maken van een laag model relaxfauteuil. En die mocht ik toen weer stofferen.

designklassieker Gimson & Slater

Gispen fauteuil AA

Een moderne designklassieker: model AA van Gispen door Dutch Originals. De verschoten rode bekleding werd vervangen door een zwarte ribstof van Lancier en Chivasso leverde het kunstleer voor de biezen.

Gispen stofferen

BR02 slaapbank van Martin Visser

Een bekend ontwerp, deze slaapbank van Martin Visser. De bank werd volledig gestript: de gescheurde singels en het ingezakte schuim werden vervangen en de bank kreeg weer de strakke, minimalistische uitstraling die hij behoort te hebben. De gekozen stof is van De Ploeg.

Martin Visser slaapbank stofferen

Gispen & De Wit

Twee vintage buissframestoelen: links een De Wit en rechts een Gispen. Beide stoelen kregen nieuw schuim en werden vervolgens bekleed met een vintage stof in retroprint.

Gispen en De Wit stofferen

Pastoe-stoeltje van Cees Braakman

Vintage in optima forma: een prachtig tijdloos ontwerp van Braakman voor meubelfabrikant Pastoe. Het schuim werd vervangen en de nieuwe stof is van Osborne & Little.

Pastoe stofferen

Foxxy van Label – Van den berg

Dit model is inmiddels niet meer in productie bij Label maar de eigenaren konden nog geen afstand doen van deze fauteuiltjes – al waren ze hard toe aan een make-over. De stoelen werd tot op hun skelet gestript en het ingezakte en gescheurde schuim werd geheel vervangen. Voor de hoezen viel de keuze op gewatteerde tricotstof van Febrik.

 

Geef een antwoord