Uw bank weer als nieuw

Leolux hoekbank Faya Lobi 2.0

Ook zo’n fijne, degelijke leefbank als de Faya Lobi is op een gegeven moment toe aan een nieuw stofje. En als je dan toch bezig bent, waarom niet een speels accent toevoegen? De eigenaren van deze bank zijn in elk geval erg enthousiast over de subtiele leren biesjes die ik – uiteraard in overleg – heb aangebracht op de hoeken.

Nieuwe outfit voor Leolux Rooby

Deze elementenbank Rooby van Leolux was nog in uitstekende staat maar de lichte stof was vuil en op sommige plekken een beetje sleets geworden. Bovendien was de stof in de hoeken gaan lubberen wat voor ongewenste plooivorming had gezorgd. Enige plooivorming valt bij dit ontwerp helaas niet te vermijden, maar de klant hoopte toch dat het allemaal wat strakker kon. Dat kon gelukkig. Met deze mooie, stevige stof van De Ploeg kan de bank weer jaren mee.

Leolux bank stofferen

Zegt de ene Leolux Rooby tegen de andere…

…doe mij ook maar zo’n mooie nieuwe outfit! Zo gezegd, zo gedaan. Deze Rooby werd gestoffeerd met stof van Silvera in een warme roestbruine kleur.

Leolux Rooby 2

Chaise longue

Deze chaise longue vertoonde instortingsgevaar en werd daarom eerst onder handen genomen door restaurator Dennis Le Poole. Vervolgens werd de onderstoffering door mij gerestaureerd en gedeeltelijk vernieuwd. Het eindresultaat: een nieuwe stoffering in helderblauw velours van Reynaldo met bijpassende dubbele bies van Ile de France.

chaise longue stofferen

Twee verschillende stoffen op één bank

De onderstoffering van deze bank was nog prima, maar de stof was versleten en het dessin paste ook niet meer in het interieur. Op de zitting kwam stof van Reynaldo en voor de rug viel de keus op Designers Guild. Leuk om te zien hoe mooi twee totaal verschillende stoffen (van verschillende merken!) kunnen samengaan op één meubel.

bank stofferen

Antiek bankje

Met een nieuwe stoffering in mohair velours van Lancier kan dit antieke bankje weer een tijdje mee.

antieke bank stofferen

Quintus van Gerard van den Berg

Gerard van den Berg ontwierp bank quintus voor Montis. Bij deze driezitter werd behalve de versleten stof ook de versleten schuimlaag volledig vervangen. De nieuwe stof is van Osborne & Little.

Gerard van den Berg Quintus stofferen

Antieke biedermeier bank

Het houtwerk van deze prachtige biedermeier bank werd eerst vakkundig gerestaureerd door Dennis Le Poole. Daarna werd de binnenstoffering volledig vervangen met klassieke materialen als crin en paardenhaar. De diepblauwe velours is van Reynaldo.

biedermeier bank stofferen

 

 

 

Geef een antwoord