Stoelen om mee te tafelen

Strak vintage

Een set van zes eetkamerstoelen uit de seventies. De gedateerde tweedstof ging eraf en de tot poeder vergane vulling werd vervangen door nieuw schuim. Op de zittingen kwam velours van Kirkby Design in twee kleuren en de ruggetjes werden bekleed met een zigzagstreep van Silvera. Weer een voorbeeld van twee merken op één meubel en hoe fraai dat kan uitpakken!

seventies vintage eetkamerstoelen

Een paard op je stoel!

Stof waarin paardenhaar is geweven, is anno nu een ongebruikelijke en prijzige stof om stoelen mee te bekleden. Maar in vroeger tijden was het juist een heel goedkoop en vooral oersterk materiaal. Deze antieke stoelen werden eerst gerestaureerd door Dennis Le Poole waarna ik ze kon stofferen met klassieke materialen en bekleden met paardenhaar. De stof is van het Duitse merk Erian: de (verticale) kettingdraden zijn van katoen, de (horizontale) inslagdraden zijn haren die afkomstig zijn uit de staarten van paarden.

paardenhaar stoffering

Biedermeier eetkamerstoelen

Vier eetkamerstoelen waarvan de ingezakte zitting werd vervangen door nieuwe veren en een nieuwe, stevige vulling zodat de klant geen los kussentje meer nodig heeft om prettig te kunnen zitten. De nieuwe stof is een klassieke mohair velours van Lancier.

biedermeier eetkamerstoelen

Klaar om te emigreren

Een set oude eetkamerstoelen waar de klant zo aan gehecht is dat ze beslist mee moeten verhuizen naar een nieuw leven in het buitenland. Maar dan wel met een geheel nieuwe stoffering. De gestreepte en goudkleurige velours zijn beide van Reynaldo.

eetkamerstoelen stofferen

Kies voor kleur

Voor wie durft kan de eethoek na een stoffeerklus heel vrolijk uitpakken. De eigenaresse van deze stoelen was in elk geval erg blij met het resultaat. De felle kleurtjes velours die ze uitkoos zijn allemaal van Designers Guild.

eetkamerstoelen stofferen

 

 

Geef een antwoord