Uw versleten Artifort is een herstoffering waard

Orange slice

Pink is the new orange! Nou ja, in elk geval bij dit exemplaar. Nieuw schuim en wollen stof van Bute in oogverblindend roze maken deze Artifort-klassieker van Pierre Paulin tot een superblikvanger. En dat was precies de bedoeling.

artifort orange slice stofferen

Tulip

In de natuur zijn blauwe tulpen een beetje problematisch. Gelukkig is er bij herstoffering veel mogelijk! Bij deze Tulip van Artifort, ontworpen door Pierre Paulin, werd de verschoten paarse bekleding vervangen door frisblauwe wollen stof van De Ploeg. En uiteraard deed de voetbank mee in de metamorfose.

artifort tulip stofferen

Harcourt F156

Een Artifort-ontwerp uit 1967 van Geoffrey Harcourt gebaseerd op zijn overtuiging “eerst de mens, dan de stoel”. Deze draaistoel zit dan ook buitengewoon comfortabel en is een herstoffering altijd waard. Dit exemplaar kreeg een nieuwe stoffering in een stoere grofwollen stof van De Ploeg.

artifort Harcourt F156 stofferen

Harcourt F584

Geoffrey Harcourt is de ontwerper van deze comfortabele Artifort draaifauteuil. Van dit model zijn diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Dit is de lage versie met rondom een doorgestikte rand. De verschoten rode stof maakte plaats voor een stof van De Ploeg met een pixelmotief in verschillende tinten oranje.

Artifort Harcourt stofferen

Oyster

De Oyster van Pierre Paulin dateert al uit de jaren zestig en bleef tot 1979 in productie. Op veler verzoek werd dit tijdloze model in 1999 opnieuw in de collectie van Artifort opgenomen. De basis is een voorgevormde houten schaal die met schuim en stof is bekleed. Bij deze Oyster werden zowel het schuim als de stof vervangen. De mooie wollen tweedstof is van Bute.

Artifort Oyster stofferen

Concorde

De Concorde werd door Pierre Paulin speciaal ontworpen voor de wachtruimte van het gelijknamige supersonische passagiersvliegtuig. In de volksmond wordt de stoel ook wel Kwek genoemd vanwege de gelijkenis met een eendensnavel. Artifort produceerde twee versies: met een hoge en met een lage rug. Dit exemplaar met lage rug werd volledig gestript en van nieuw schuim voorzien. De felrode wollen stof is van Lancier.

Artifort Concorde stofferen

Congo

De Congo van Theo Ruth dateert uit 1952 en is een echte designklassieker van Artifort. De stoel is gebaseerd op het principe van de Afrikaanse insteekstoel. Dit exemplaar kreeg een volledig nieuwe onderstoffering en stof van Designers Guild.

Artifort Congo stofferen

Damesfauteuiltje van Theo Ruth

Theo Ruth ontwierp deze stoel in de jaren vijftig voor Artifort. Een buitengewoon degelijk en comfortabel fauteuiltje. En met mooie lamswollen stof van Johnstons of Elgin plus contrasterende biezen van ribfluweel is dit exemplaar weer helemaal up to date.

Artifort Theo Ruth stofferen

Oorfauteuil

Je zou het misschien niet denken maar ook deze oorfauteuil is een echte Artifort. Een oudje, dat wel, en het schapenleer dat erop zat had duidelijk zijn beste tijd gehad. De nieuwe bekleding is van donkerrood rundleer en op het zitkussen kwam een mooie mohair velours van Lancier.

 

Geef een reactie